plan baby kedua

hi mummy's... nak tnya... anak saya nak 3 bln... bru anak pertama... klu nak buat plan anak kedua agak2 bila yeh... sbb umur saya dh 35 thn... xnk lambat.. klu blh next year nk anak kedua... ada effect x klu dekat2 nk bersalin... yg 1st saya bersalin normal...

6 Balas

Sy pon cam tu lhr ank prtma..br 4bln sy hml ank k'2 alhmdulillah takpe cz first time lahir normal jd x mslh..k'2 pon normal xdpt jht pon cz jrk yg sgt rapat..lpstu br stop dl..tggu bsr br skrg sy hml lg

Kawan saya anak masuk 4 bulan..dia da mengandung anak kedua.. Dia bersalin normal anak pertama.. Kalo czer tunggu la anak masuk 2 thn bru mengandung lg ye mamy

Better setahun rehat dulu.. at least ur baby now boleh puas bf .. faham that u nk cepat, tapi badan kita pun perlu berehat..

Biasa doc akan suruh jarak kan kehamilan. At least anak smpai umur dua tahun. Dapatkn nasihat doc sis yea

Kalau boleh biar jarak setahun. Untuk sihat tubuh badan mummy sendiri jugak.

Sekurang kurangye 2 thn sis..bg betul2 peranakan Kita ok