Baby Berak Hijau Lumut

Hi mummy , nak tanya normal ke anak berak hijau lumut , baby umur 8m , dah nak masuk seminggu lebih dia asyik berak mcam tu , dia x meragam x cirit , tpi dia asyik berak mcam tu . bby fully breastfeeding .

2 Balas

ada 2 reason je. 1) dr pemakanan baby. baby makan makanan berwarna hijau. 2) baby hanya dapat susu awalan awak sahaja. iaitu susu foremilk

10mo ago

makna nye baby byk minum susu awalan awak sahaja. 1) semasa baby menyusu jangan kerap tukar posisi penyusuan. sekejap sebelah kanan. sekejap sebelah kiri. bagi baby minum sebelah sehingga baby yg lepas sendiri. 2) nak dapatkan susu hindmilk atleast baby kena minum dlm 15minit. kalau awak jenis susu yg byk. awak boleh marmet buat sedikit susu awalan awak. kemudian baru bg baby hisap. ni awak kena buat sebelom feeding que terakhir baby awak. 3) contoh sebelom ni baby hisap 3@4j sekali. pendek kan 2@3j sekali.

Asalkan tekstur najis tu okay, bagi saya normal. Baby ada makan sayuran hijau ke?

10mo ago

xde, baby x makan syur hijau .