batuk selsema

Mummy kat sini, kalau batuk n selsema ade petua² ape ye? Sy smpai xboleh tidur malam, batuk n hidung tersumbat.. Bangun pagi2 kepala skt sbb xckp tidur.. Jenis sy kalau dh batuk selsema ni mmg lama... So any tips yg mummy² boleh share??

1 Balas

Sis tak pergi klinik ke ambik ubat? Cakap sis pregnant. Nanti doktor bagi ubat yang selamat. Sis nak try natural remedy dulu eh? Macam saya kalau hidung tersumbat, saya wap kan muka, nanti hingus cair buang, wap lagi sampai rasa selesa. Masa tidur tinggi kan sikit bantal. Kalau batuk selalu saya buat air, asam jawa + air panas. Tunggu sejuk nanti sis minum sikit sikit pakai sudu, kalau tak suka masam tambah gula batu. Gula biasa takleh nanti lagi sakit tekak hihi

5y ago

Tq sis.. Igt nk try natural dl..