Risau tentang baby kat dalam

Hey mummy dan bakal mummy saya nak tnya boleh ka saya berpuasa kandungan saya baru 15week, anak first??

2 Balas

Since musim ramadhan maka ramai tny soalan ni.. sbnrnya boleh ikuti Docto Imelda or Doctor Izzat.. dorg byk info tentang ni.. tp dorg sarankan utk 1st trimester tdk digalakkn sbb embryo memerlukn zat utk membesar time tu.. tambahan apa kita makan 2jam lps tu bru baby serap zat kita tu. . saya pun 2nd trimester tk puasa sbb semalam je dah berdegup laju jantung nya.. lps je makan bru baby kick hahaha.. sy bkn nak takot kn taw tp dh byk kes tjadi so puan boleh la buat kptsn sendiri okay