baby 9 bulan

Hi Mummy , baby sy bulan ni cukup 9bulan .. progress dia agak slow dr yg lain sy tengok , 8bulan baru meniarap itu pon sekejap n ikot mood dia , duduk pon takboleh sendiri lg nextweek ada checkup baru nk tanya nurse macamana .. dia ok ,aktif ..kaki tangan semua kuat tp tu lah .. risau jugak,nk pulak ada yg compare2 stress sy 😓 #1stmom

6 Balas

ank pertama sy baby boy. mcm sis jgk. tumbuh gigi pun msa umur 11 bln. umur setahun masih xpandai duduk sendiri. tpi sekarang ank dah umur setahun 7 bln. semua dia dah pndai buat. jgn risau sis. setiap budak ni berlainan perkembangan. nanti sampai masa dia pandai jgk. yg penting sis pantau perkembangan dri semasa ke semasa utk rujukan ank seterusnya.

normal sis..tak smua anak sma pkmbgan nya.. ada cepat n lmbt..yg pnting ank sihat..dah sykur..ank sya 1 thn 2 bulan br nk bjln tu pun tak brpa lurus lg,cousin ia dah blari2..padahal beza bulan sja..

tkpe mommy jgn stress2 ..bnyk bby yg lambat ..klau ank spupu sy lak lambat tmbuh gigi .. skrg dh msuk 1tahun 4bulan baru ada tmbuh kecikkk jee 2 biji gigi dari bawah ..atas tak tmbuh lagi

kalau sis ade kerisauan ttg prkmbgn ank, sis trus refer doc tau sbb prkmbgn stiap baby ni lain2 tau. xleh nk compare2 dgn org lain.

refer doktor

refer doktor je