NB kurang buang air besar

Hi mummy baby sy baru 1 bulan + so far 3 hari dia x poo. Normal ke atau kena pergi klinik? Help me

3 Balas

normal sis. mcm ank sy now dah sebulan lebih alhamdulillah da ok berak, bfr this dia berak 4 hari sekali, ade sekali tu 5-6 hari x berak, baru sy gi klinik cek sbb risau dia ade mslh usus ke ape. then sy ade tnye nurse kt kk psl berak baby ni, if kite bg susu campur mmg baby akn berak 7 hari sekali. kalau bf tu 2 hari sekali pon da ok. sis tnggu je ank sis 4/5 hari. if x berak juga, elok sis gi klinik.

maaf tumpang tanya anak saya sebulan + tapi sehari banyak kali dia berak, lebih 3 kali sehari. normal ke?

2mo ago

Sama mcm ank saya sebulan lebih kdg 4kli berak dlm sehari☺️,

klu bby bf, max 7 days x poo