Cara hilng sakit kuning

Hi mummy ❤️ Anak saya baru 10hari dia kene kuning ada sapa tahu cara nk hilang dgn cara cepat? Penatla hari hari gi klinik🙁

2 Balas

Anak sy dulu sebulan kuning, mcm2 dah tips sy buat mandi air kuning, makan anggur hitam sy yg mkn la, minum sengkuang cina, letak getah batangwali kat kaki, mandikan rebusan daun kucai mcm2 la ni petua dari org2 sekeliling tp tak jln gak. Last sekali, sy mkn kurma baru la kuning dia hilang. Awk kena try and error. Yg penting setiap dua jam susukan dan elakkan mkn jamu, halia & lada hitam benda2 panas nii. Lagi satu, jgn sesekali ikut petua yg suruh titiskan kt mulut baby a big nooo, kalau nak buat mak yg kena makan nanti khasiat tu dpt kt anak bila menyusu. Apapun, mental and fizikal kena kuat fikir yg baik2 je Inshaa Allah baby akan okay cuma take time sikit.

Hi. Memang kuning ambil masa nak turun. Anak saya pun sampai 25 hari. Kerapkan bf anak setiap 2 jam. Mommy elakkan makan kunyit, halia dan lada hitam