Air kelapa

Air kelapa seawal brpa week ye blh mnum ? Saya 17w nk masuk 18w tapi xpernah cuba mnum . Sbb org ckp xblh xssuai kat bdan 🙂#firstbaby

6 Balas

Depends pada org sis. Ada org boleh je minum air kelapa even early trimester pun. Takde effect pregnancy dia. Ada org air kelapa tajam, rahimnya tak kuat. Saya minum lepas masuk 14w tu pun kdg kdg. Minta yg tak campur air gula.

msa preggy 4minggu dah minum...sbb alahan teruk,air masak xleh masuk,air manis pun xboleh...air kelapa ja boleh telan....skrg pun minum,tpi jgn lah smpai lebih kuantiti...setakat nak rasa tu,boleh la...

Sy pun minum juga air kelapa. Mungkin klu teringin cuba minum sikit2 dulu yang original. Klu rasa ok InsyaAllah xda apa2

Sy minum dari awl kndungan..alhamdulillah baik2 saja. Cuba la minum sikit2 dlu..tp air kelapa yg xde cmpur apa2 lh

Sy minum awal kandungan.. Ok je.. Sedap pulak.. Yg tanpa tambah gula. Original kelapa.

Saya 14 w smpai 18 w minum air kelapa.. Alhamdulillah setakat ni okay