Pengalaman scan baby

Hi mummies yg dah 5w atau 5w+ nk tanya ada yg dah scan ke? Atau awal lg kalau nk scan? Share lah pengalaman 1st time scan 😊

38 Balas

Masa 4w saya check kat rumah... pastu saya scan 4w++ xnampak apa lagi.. pastu repeat lepas 2week baru nampak kantung. n confirm pregnant dgn doctor. pastu Masa 10w++ scan lagi baru nampak baby + heartbeat.

kalau boleh, tggu sampai 7-8w. senang tgk ada baby ke tak. so boleh comfirm prgnancy, sbb nak sahkan sama ada ectopic atau tak. buat masa skrg, sis kena byak rehat & jgn buat kerja berat atau berdiri lama

Saya bru scan 3 hri lepas, masa tu 5w5days, alhamdulillah nmpk kantung. Dr suruh dtg balik scan lgi 2 mggu utk tgk heartbeat pula. Kalau ada heartbeat bole terus buka buku kt clinic tu.

blh je cuma nmpk dgn x nmpk je..bila x nmpk mula la kita ni fikir lain2 heheh...meh join group sembang mumy2 shaja ye https://chat.whatsapp.com/KZ6Cu60vwPE1K6jcnD9VH4

saya scan haritu 5week dah nampak kantung tapi doktor bagitau besar ye dah macam 6week. 2 3 minggu lagi nak pergi cek kalau dah ada heartbeat baru buka buku pink

Sy scan 5week haritu tak nampak apa lagi. And kene repeat scan 7.8week nanti. Kdg bergantung pada mesin dekat klinik tu jugak sis ade yg boleh nmpk awal ade yg lmbat

2y ago

Normal ke 5w tak nampak apa2? Sy pun tak nampak apa2 risau

Sy first scan 5w utk sahkan kehamilan sekali , alhamdulillah dah nampak kantung.. Dan yolk, tapi yolk tu masih kecik sgt.. Nampak macam dot.. 🤭

awal tu, biasanya tak nampak apa lagi. kalau nak confirm kan boleh je tapi sebaiknya tunggu sampai 8 weeks mcm tu. selalu dah ada heartbeat 🥰

Sy scan masa 5weeks tp xnmpak apa. Nmpak rahim mngembang je dr ckp. Then repeat 7weeks bru nmpak kantung, janin n heartbeat heheh

Tgok jugak kdg tu senang nmpk bby klau dh 5week, sy yg 5week pn tk nmpk sgt sbb bby msih kcik, kne tggu 6week bru scan balik