Pengalaman scan baby

Hi mummies yg dah 5w atau 5w+ nk tanya ada yg dah scan ke? Atau awal lg kalau nk scan? Share lah pengalaman 1st time scan 😊

38 Balas

kalau ikutkan tarikh period, kata dah 6 minggu. tapi nampak kantung, dlm tak nampak. suruhnya dtg 2 3 minggu akan datang

Sya scan masa kdungan 4w sbb nak pastikan kandungan mmg d tmpt yg betul(ada sejarah pregnant luar rahim sblm ni) so kena hati2

2y ago

5w pn da boleh scan lah ya kalau mcm tu?

sy msa tau ja prgnant trus scan,msa tue 4w dh nampak kantung...10w scan plk nampak janin&jantung baby...

baru je sy pegi scan smlm 7w 1d..ade heartbeat dh.. doc srh dtg lg 2 mggu utk confirm tarikh due date

sy scan 6w nampak kantung je lepastu repeat scan 8w bru nampak baby dngn heart beat☺️

sy scan seminggu lepas lewat period, 5 weeks masa tu. nampak bintik kecik je masa tu🤣

Saya 6w ke atas bru scan, sbb jantung baby bole detect seawal 6w. Scan masa 7w pun okay.

Scan 4Mingu Napk Kantung Dah tp Bentuk Xbulat Lgi, 5Mingu Scan Nampak Kantung Elok Bulat

2y ago

Wlpn npk kantung je mst da happy ☺️

saya 5weeks scan dh nmpk kantung dgn bby..😁tp msih kcik lagi laa saiz bby msa tu

2y ago

Bestnya dah npk, mst excited !

awal lagii, nnt x nmpk pape lg . kalo nak scan better tggu 7 weeks above