bleeding n sakit perut

Hi mummies.. sy pregnant 5wks.. 2hari sy alami sakit perut yg teruk n bleeding mcm period.. ada pi klinik doctor ckp just monitor je... Dia suruh tgk bleeding tu ada ketul2 x.. tapi bleeding tu keluar darah ketul2 juga la... siapa ada pengalaman mcm sy... Sy down2 sgt2

30 Balas

Try cek klinik..bhye tu..janin masih bru tu

cpt g spital emergncy sis.. bhya tuu

Semoga dipermudahkan urusan sis..

semoga sumenye dipermudahkan

Sy pernah jdi cmtu. Pergi scan klinik swasta scan nmpk heart veat dia kata baby ok. Bole balik n jz rest. Tpi petg kluar bleeding bketul so terus ke emergency gov hosptal. Terus dpt ubat kuatkan rahim

yup penah ada pengalaman camni. keluar fresh blood pastu terus pergi emergency. dr cakap kalau darah sikit2 je takpe, banyakkan rehat. tp once dah keluar ketul2 + sakit perut + rasa nak demam, datang semula emergency. dan lepas tu kerap jugakla bleeding, mmg on pad je walaupun tak banyak tp hari2 bleeding. sampaila 1 malam tu sakit sgt2 perut & akhirnya gugur tp kena buat D&c jugak sebab incomplete misscarriage.. Takkan penah lupa pengalaman ni :') awak cpt2 la ye pegi hospital. In shaa Allah kalau dah tertulis ada rezeki awak, kndungan awak selamat. Doa n zikir banyak2:)

Saya pun sama sis..br jd 2 hari lepas, bleeding skali ngn ketul2 mcm period..saya trus pi kk sbb risau sgt..so doc bg duphaston utk bg kuat. Saya br 6mggu 5hari.

Bleeding bkn bleh tngu². Kena terus ke hospital. Klu mampu g klinik swasta. Sepatutnya Dr akan bg ubat kuat rahim.

Pergi hospital terus sis

Bukan kat buku pink tu dah kata ke if ada bleeding terus ke hospital. Pergi klinik buat apa. Hospital kan dia tulis.

5y ago

Rsanya klinik pun bole kot. Kkia akn chck jga then dia akan bagi referral letter utk lnjutan kat hosp. If heavy bleeding memng dctor akn sarankan prgi hospital