false contraction

hi mummies semua . i first mom 37 weeks . nak tanya false contraction ni rasa macam segugut ke ? 😂

3 Balas

Tak juga. Tengok individu. Saya baru tau yg period pain tu contraction. Lagipun puan dah dlm tempoh kandungan matang. Pantau tempoh kekerapan sekejap2 contraction tu, pantau juga tanda nak bersalin lain; blood show, air ketuban keluar, sakit abdomen ke pinggan.

Sama la kita, tak tahu contraction betul ke tipu tipu. Pagi tadi mmg tak boleh tidur lah. Tp ni mcm dah takde. Tp tak tahu la takut sangat tak tenang rasa 😭😭

saya pun 37 minggu. tak tahu rasa false contraction tu macam mana huhuhu