Overdue bila kena serah diri?

Hi mummies, saya nak tanya kalau overdue bila kena serah diri ye? Saya beranak hosp gomen je. Skrg dah 39week5days..nurse pesan kalau tak beranak jugak nanti 40week1day jumpa dr kk dulu.

1 Balas

Ya betul tu. Sy pun overdue. Masa due date klu masih tak ada turun tanda, dtg KK jumpa dktr. Nanti dktr issue surat serah diri (6 hari dari tarikh due). In meantime klu sblm smpai tarikh serah diri dh ada tanda, proceed ke LR terus. If tak ada, baru mai pd tarikh yg di tulis dlm surat.

2y ago

ok terima kasih awak