Gastrik dan heart burn teruk

Hi mummies, saya in first trimester gastrik sangat teruk sehingga heart burn. Dah makan gaviscon & ubat gastrik prescription doktor tapi masih sakit sehingga tak boleh tidur malam batuk-batuk sebab heart burn. Mommies ada experience macam ni & alternatif boleh kurangkan gastrik? Terima kasih

10 Balas

sy mcm sis jhk hritu mkn smua muntah..smpai msuk wad..n then doc bgtau xleh mkn bnde bmnyk.. lpas tu da ok bile xmkn bnde bminyk..bnde lemak digestion lmbt jd mknn kluar balik..cuba ye sis..doc suggest pg mnum air dlu bg angin kluar n then mkn buah doc suggest pisang lpas tu mkn telur rebus n then oat sy mkn oat dgn peanut butter lpas tu roti dgn peanut butter ke or jem..jgn mkn bnde mnyk sis..lunch mkn ikn n syur sy bt ikn bkar or sup ayam pon ok..mlm sy mkn kuetiaw sup..sy pon gastrik truk mcm sis..sy rse punca tula sbb bnde bmnyk..bile pregnant ni hormon pencernaan slow sis..terutama first trimester..hope mmbntu..skg sy da ok