Selera Dan Pemakanan

Hi mummies out there, kita nak tanya. normal ke time preggy kita rasa kuat sgt makan. macam terlalu melahap, kadang rasa macam bukan lapar sangat pun tapi nak makan dan makan. kadang tu baru lepas makan, nak makan lagi. pregnant baru 6 weeks . tpi berat dah naik 6kg dari berat asal sblum pregnant . and if control makan okay ke ? means nak maintain berat tapi takdelah sampai diet sebab ada baby kan. mesti perlu pemakanan. dannn , time pregnant okay ke klau kita asyik suka makan pedas & maggie ? maggie hanya mcm 2 hari sekali je . not everyday. pedas boleh kata kerap jugak

8 Balas

sama sis....sy kan, xkisah lh menu apa, semua on. Pstukan portion saya makan lebih byk dr biasa terutamanya nasi. Berat naik tp bukanlah mendadak. Cuma saya skrg kerap sembelit.