Makan apa untuk perut elak lapr

Assalamualaikum bakal ibu2. Siapa alami fasa macam saya. Baru 8 minggu kandungan tapi sepanjang masa rasa lapar. Sebelum pregnant jenis makan berat sekali sehari pun dah okay, tapi sejak pregnant 4 kali sehari nak makan berat. Duk saje2 pun lapar. Biasa ibu ibu makan apa ye nak elak perut rasa pedih bila asyik lapar je? #firstmom #bantusharing #seriusnanya

2 Balas

Try snacking dengan kurma, kismis, buah apple, kiwi, jus delima, jus oren. Saya masa tak lalu nk makan mmg banyak cover dgn makanan ringan macam ni. Tapi still kena cuba makan berat juga mcm bubur/ nasi ya. Goodluck mummy

2y ago

Terima kasih atas saranan 🥰

sis sy pn mcm sis skrg esok bru nk masuk 8 weeks, Cuba sis cri susu kotak ducth lady atau ambik mknan protein lebih.. insyaAllah nk lapar balik tu ambik masa skit.

2y ago

Terima kasih sis atas saranan 🥰