Garu perut

Hi mummies. Nak tanya laa. Sy gatal yg teruk di perut dan seluruh badan. Alahan mengandung kali ni rasanya. Cumanya yg jdi concern sy adalah, kalau sy garu kuat sgt kan (sedap sgt garu kuat 🤣), ada effect pd baby ke ye. Terkena kepala ke, kaki ke 😅

8 Balas

baby dduk dlm kantung dia xde pon effect , garu pada luaran lapisan kulit tu haa , jauh lagi nk ke baby 🤣 cuma nya klu garu kuat sgt takut luka lah lapisan perut awak haa nanti awak yg xdduk diam sbb sakit pedih , jd jgn la kuat nau garu berpda je

baby okay jee takut sis nanti yg tak okay bila keluar stretch mark 😌 . setahu saya org ckp kalau gatal jgn garu pakai kuku , garu atas baju sapu² gitu jee . kalau tak terkawal sapu lotion untuk elak kulit tu kering + merekah

Sy garu je la strechmark ada lantaklah janji nikmat garu to haha..baby okay je awak dia ada uri yang support dia..just rajin malam sapu la cocoa butter, sy kdg lepas mandi 1 bdan gatal rse nk marah xboleh😂 garu je la

samalah sy pon gatal jugak.. tp tak garu direct la. Die takde effect dekat baby pon sis x perlu risau cuma ade effect pada badan kita la😂strechmark keluar, klo boleh jgn garu sgt lh takot luka nanti pedih

xde kaitan dgn baby, gatal tu sebab kulit kita kan stretch.. kena rajin sapu baby oil or losyen utk kurgkan gatal tu,jgn d garu sgt sis.. effect nye lepas bersalin nanti jd stretchmarks

Sy dh redho dh dgn stretchmark ni sis. Sbb mmg banyak sgt dh 😂 dan garu lagi sedap. Kadang2 garu dgn mainan anak sulung lagi. Garu manja tu x puas. 😂

sis naik bintik2 merah tak?? ..sya pn gatal jgak sluruh badan n naik bntik2 merah

1y ago

Sy takde bintik merah tp gatal tu klu bersentuh dgn kain. Tmbah lg kalau getah ketat2. Habis takkan tak boleh pakai baju kan 😂

Tak effect pun kat baby, tapi nanti stretch mark kat perut tu makin besar