Gatal kemaluan apabila mengandung..

Assalamualaikum guys..maaf sy nak bertanya ada tak macam sy ni yg gatal kemaluan kat tepi kat dlm pun ada.bila garu sedap je tapi bila nak bilas perr pedih sgt..😔😔sy mengandung anak ker3 pertama takde gatal kedua pun tak de..bila masuk ker3 ni gatal2 nak garu jer .hmm.boleh minta pendapat sikit#pregnancy #mommybuntu

9 Balas

Kalau gatal disertakan keputihan berwarna kuning/hijau..rujuk klinik sis...takut jangkitan kuman / yis/ kulat..takut jangkitan masuk dlm salur darah..effect kat baby...salah satunya baby boleh lahir pra matang..saya ritu kena..gatal, pedih n keputihan kuning.. dr bagi antibiotik untuk 2 minggu..Alhamdulillah okay dah .kalau x kena buat pap smear yg muncung itik tu..

Saya pun macamnie tapi gatal2 xkerap..Kadang2 n tiba2 aje.Kalau terlampau gatal Saya basuh dengan feminine wash aje tapi xselalulaa tiapkali gatal aje.Sebabny Saya xad masalah keputihan banyak/berbau..Kalau gatal teruk n berterusan better sis rujuk doc

rsanya keputihan tu.. Cuba korek slepas buang air kecil..sbb keputihan juga blh menyebabkn gtl2.. setahu sy lh..sbb sy pernah mngalami situasi yg sma setiap kli sy ada keputihan

3y ago

sma2 kaseh

Rujuk klinik. Takot gbs je tu. jgn garu. Curah dgn air panas suam+ garam. Lega. Kalo gbs nnti dpt antibiotic.

3y ago

tq sis

Mungkin bakteria yang buat gatal. Cuba pasti kan kemaluan dlm keadaan Bersih dn kering. 😘

3y ago

insyaallah terima kasih ea

sy pn gtl jg,kt kemaluan x lh kerap sgt sy sllu gn pncci sumber ayu.

better puan g klnik berjmpe dgn doc utk dptkn rawatan..mg cpt sembuh..aamin

3y ago

most wlcme😉

cuci dgn air suam....rujuk doktor..tkut GBS je

sy pun sama sis knp ye?