Ajar anak botol

Hi mummies! Nak minta pendapat saya tengah pregnant anak yang kedua dan sedang menunggu hari. Anak first saya menyusu badan sampai umur dekat 3tahun sampai nak buat kerja pun agak susah sebab suka ngempeng lepastu bila kerja hantar dekat pengasuh tak nak minum botol. Saya jadi pening yang nombor dua ni nak bagi susu badan direct sampai bila dan boleh bagi susu badan dalam botol bila? Tolong bagi pendapat masing masing mummies tq 🫶

1 Balas

masa anak nk start 2 tahun tu blh dah try cerai susu badan. kalau hntr pengasuh kena ajar jugak minum botol. kalau x kesian dia dahaga. ank sy pon lbih kurang tu jgk. kalau pg kerja, mmg anak sy akan kurang menyusu sebab dia x suka minum botol. tp sy teruskan je rutin tu. sy punya target sampai 2 tahun je. Alhamdulillah lepas tu dia dah blh minum susu dlm botol.