Braxton hicks

Hi mummies. Maaf nak tanya pengalaman mummies semua, sbb saya first time. Kalau kita kerap kena braxton hicks or false contraction tu maknanya dah makin dekat nak bersalin ke? Saya kena makin kerap and duration tiap kali kena tu makin lama. Skrg saya 36w 2d. Thank you in advance ❤️ #firstbaby #firsttimemom #ingintahu

2 Balas

ya. maksudnya badan awak dah prep nak bersalin. tapi dia punya prep tu boleh jadi sampai 40 weeks nanti jugak baru awak bersalin 😅 selagi dia tak tetap and hilang2, inshaAllah belum contraction tu. bila jadi tu sis cuba ubah position, stretching, jalan2 sikit etc. kalau tengah aktif dia jadi, sis duduk rehat. ataupun bila jadi, sis minum air. dehydration boleh buat BH kerap juga. moga selamat semuanya sis, sikit lagi tu 😆💪🏻🌹

7mo ago

haha biasa lah tu sebab kita tak biasa lagi kan, tak reti beza lagi sakitnya macam mana faham lah tu 😆

kalau kerap dn selang masa dekat2 kita xpanggil braxton hicks dh. itu real contraction. nak kepastian boleh cuba check dkt private clinic

7mo ago

Aamiin aamiin. Thank you ❤️