Suhu air untuk bancuh and minum for baby

Hey mummies, I have had time untuk tau suhu air for baby formula ? And bila baby minum suhu mcm mana? Sometimes my baby pandai keluar mucus , tkt pula sala buat susu .. any advice?

1 Balas

lepas u panaskan air, once dah mendidih tutup api or suis. then biarkan 30 minit air panas tu dlm cerek. lps tu u boleh pkai air tu utk buat susu formula. certain brand susu formula ade mention kt kotak or packaging dia nk panaskan air brp lama. klau baby minum 4 oz, bubuh air panas 1.5 oz. lg 3.5 oz air biasa. nak test sejuk atau panas, u titikan susu tu dkt blkg tgn. if x panas sgt boleh trus bg baby