Is vitamin water safe to drink ?

Hi mummies ! I baru je beli glaceau vitamin water, then one of my coworker said its not good for the baby :( But I searched on google some said its fine pulak haihh 🥹 Im at 5 weeks now and thinking about what my coworker said buat i risau pulak nak minum this drink. Any thoughts ? #1sttimemom #firstmom #firstpregnancy

Is vitamin water safe to drink ?
9 Balas

Saya jumpa kat Google. It stated not recommended for children, pregnant or lactating mom. Plus minuman vitamin ni sebenarnya sesuai untuk athlete/sportman atau orang yang bekerja dalam high intensity workload. Doktor pun tak suggest ambil vitamin water kalau tiada keperluan. To be safe, nanti awak refer la dengan doktor awak.

Okay je minum air ni. Not a problem if you don't have any diabetic problem or vitamin intolerance. I have been drinking this since my 5th baby and it helps me prevent cold, fever since we are not allowed to consume any flu medication. However, you might want to consult your doctor. Different body, different tolerance.

normally tak sesuai and tak recommended untuk preggy moms . sbb gas yang tinggi boleh buat jantung laju. saya pernah saje² nak try minum air extra joss. satu cawan jugak saya bedal sekali seharian kepala saya pening jantung laju . huhuhu . lepastu serik dah . taknak minum lagi time pregnant

3w ago

extrajoss mmg tak boleh ibu mengandung minum sbb kandungan gula sangat tinggi & kat packet tu dah tulis ibu mengandung tak boleh minum..

The Glaceau Vitamin Water label warns consumers not to drink more than two bottles a day because of the caffeine content (82 milligrams) and recommends it not be taken by children or pregnant or lactating women. ish toksahler sis

kena refer doktor kalau nak ambil apa2 jenis vitamin water lagi2 tgh preggy, sbb kalau x de keperluan pengambilan teruskan dgn ubt yg doktor bg je sepanjang preggy ni.

3w ago

ni company coca cola.. sah2 sekadar air je pastu claim yadayada

minum sanquick je tp jgn tmbah gula..sy dri awl prgnnt smpai branak mnum snquick ksong,alhmdulillah ok je smua.hb semua elok

tak digalakkan, tapi kalau teringin sangat. ambik dalam kadar sedikit je untuk hilangkan rasa TERINGIN tu

Boleh tunjukkan ingredients dan jadual nutrition botol tu?

3w ago

Sama