Giving birth kat hospital government

Hi mummies, boleh tak cakap experience melahirkan anak kat government hospital? How was it? Strict ke? Just curious #firsttimemom

22 Balas

Bgi sy before nk g bersalin d hospital kerajaan fizikal mental kna kuat.. kena set dlm fikiran apa2 jgn expect dorang utk layan mcm queen & jgn manja sgt..klu kena patients tgh byk mmg staff2 akan cpt marah and normal dorang pn manusia..kesimpulannya ikut keadaan.. my experience ok je, ofcourse ada jumpa certain staff yg bgi muka tp as long as dorang check btl2 & buat kerja dorang jaga ibu & anak sy ok je.. strict ke x rsanya standard for gov hospital..

pengalaman bsalin di HTAR.. alhamdulillah staff sangat profesional. dari segi perubatan dan servis lebih detail dari swasta. cuma kita ni xboleh la manja sangat. staff biasanya akan tggu bukaan smpai 9 baru lah dia akan tolak kita masuk LR. sebelum² tu mmg kita tahan la sakit sorang² 🥲 di HUSM pun sama, bukaan dah 9 baru saya ditolak msuk LR. Apa² pun sy rekomen hosp besar sebab kita dan baby betul² sihat baru dia akan benarkan kita balik.

sy 3 kali hospital sg buloh...dari duduk di PAC, masuk labour room dan wad....smua doktor n nurse sgt2 la baik..alhamdulillah..sy seronok kt hospital kerajaan sbb kt PAC ramai org...jd lyn sakit contraction ad kawan...heehe...kt wad pun ramai kawan...maksudnya kwan2 yg sama2 berjuang mlahirkan ank....smoga dipermudahkan urusan kita semua...aamiinnn

sy bersalin kat hosp kajang sebulan yg lepas. bagi sy nurse and doc time tu semua ok. diorang baik je tolong angkat brg kita, tolong jaga bby klu bby x diam2 dari nangis. arahan pun jelas. xfhm boleh tanya diorg explain dgn elok. tp depends on attitude seseorg tu jugak, x kira la hosp mana2. dpt yg baik Alhamdulillah rezeki.

Hospital besar pulai pinang (gh) doc dgn nurse okey jee .... labour room nurse & doc pon baik jugak bgi advice dulu mcm mana nak push apa smua ... lps bersalin nurse buatkan air panas utk diminum ... kalau sya hospital kerajaan recommend laa utk bersalin ... murah , cepat dan jimat jgk ..

Alhamdulillah. Dari First time check in, warded, masuk LR, lepas bersalin sampai discharge semua nurse n Dr sangat2 baik..Saya dh la first time masuk hospital, dpt pulak layanan macam tu puas Hati. Insha Allah bulan depan repeat bersalin dekat HSIP. Moga nurse n Dr baik2 jugak nanti

sy bersalin kt hsi, Alhamdulillah semua team baik² & sgt membantu dari awal proses pendaftaran sehingga discharge ward. Dari awal pregnant hari² berdoa supaya dimudahkan urusan nk bersalin & doa moga dpt team yg baik². Alhamdulillah dimakbulkan..

bersalin hosp shah alam,ank 1st czer 2019,2nd normal 2023,insha allah 3rd sept 2024,dari klinik pakar smpi la ke labour room ke ward suma baik² ,mtk tolong or tya ape² dijawab dgn baik. doc pon suma sabar melayan kita y tgk contraction..

klw first mom, dorng akan lyn mcm permaisuri tpi setengah nurse n doc la. sbb ada garang, mls nak layan, marah x tntu psl hmm. tpi ok ja dun wurry okeyss. x semua hosp gov ni jht, some ada ja yg baik-ii belaka ❤️

Bersalin kat hsa, doktor dan nurse kat wad baik sangt, cuma nurse kat labour room je garang. Tp garang2 lps bersalin dia bg air coklat utk tenaga 🥹

4w ago

yee haritu masa nak kena tahan wad, lama gak tunggu kat area labour room, boleh dengar dari luar suara nurse garang gila kat labour room tu untuk mommies yg tak pandai meneran ada 2/3 mommies gak time tu beranak semua kena marah. so kita yg 1st time mom ni jadi risau nak beranak kat situ dah lah hati jenis tisuu