Potty training

Hi mummies, boleh bagi tips n ajar saya cara nak ajar anak utk potty training? Umur berapa boleh start? And macam mana nak start?

2 Balas

pada sy..since ank dh pndai brcakap..blh dh start pottng training ni sis...sy mlekn dgn knlkn dye ng toilet...n klu time mndi.. slalu ingtkn dye nk kncg or poop at mn?? after that bru lpskn pmpers n tiap stngh jam tnye ..mental mommy kne kuat la time ni...sbb awal2..mmg ank akn trlps shj...😅..lme2 ..ble dye dh byase..insyaAllah...xde dh pmpers...n leh la jimat bnyk🤭

tengok TikTok sis. ramai yg share. umur ni kena ikut perkembangan anak. dia dah faham arahan ke belum, dia dah boleh berinteraksi dgn kita ke belum.

5mo ago

Yekee, makcik husb cakap anak dia umur setahun dah ajar potty training. Malam2 duk kejut anak pegi toilet to pee. Sy mcm takleh brain gak sebab anak sy nk masuk setahun, kalau bangun tdo sekali mmg tak tdo dah. Pastu mmg mengamuk la kalau tdo tak puas.. cmna lah haha