Potty Training

Hi ibu ibu out there 👋👋 My baby boy going to be 11months soon. Planning to start potty training but I tak tau how or where to start. Any tips for me? #firstTime_momhere

2 Balas

awalnya nk train..sbb usually kita start train once ank faham command, ank boleh bcakap and beritahu kita yg dia nk something...so basically around 2y+ boleh start train. sy tak pasti kalau ada parents yg train awal dari 2y..

2d ago

Haha saya pun rasa awal, tapi my mom was saying boleh start dah, yg dulu2 pun she train us dari awal lagi. Pressure sungguh 😂

training potty starts 2 years paling awal. 11 months dia baby lagi

2d ago

Yes yes, setuju. Postpone training dulu haha