Tips naikkan berat badan baby

Hi mummies, baby dah 9 bulan 7 kg je. Berat badan baby dah turun so Ada Tak tips untuk naikkan berat badan baby. *dah follow HBFM dlm Facebook. #advicepls #pleasehelp #firsttimemom #firstbaby #FTM #firstmom #bantusharing

8 Balas

I tak sure yg lain, but try introduce variant food to baby kalau boleh. Kadang2 baby bukan taknak makan, dia just boring dgn hidangan yg kerap. Tgk pattern makan dia, nampak dia suka jenis tu bagi byk sikit, selain susu formula, susu badan pun bagi juga sebab ada nutrients yg boleh bantu serap zat zat dalam solid food. I practice ni sejak baby start makan solid, so far berat on track dan bmi okay. Harap dpt membantu.

Cuba setiap masakan letak susu full cream,cheese dan telur banyakkan makanan yg tinggi lemak avocado, ubi kalau masak nasi bubur tambah ubi setiap masakan double kalori setiap masakan kerapkan bagi anak makan sy bagi anak makan tak ikot time dia bangun tidur je terus bagi Biskut ke buah ke yg penting makan alhamdulillah berat anak dah ok sebelum ni masuk line kuning sekarang dah normal

Sama sis anak saya pun kurang mkan 9 bulan baru 7.3 kg dah kena jumpa docter lagi sebulan . Pening bg mcm2 dah pndaii xnak bkak mulut

Telur... Lempeng guna telur Sup sayur telur Nasi goreng Cina guna telur Mihun goreng telur Telur rebus gaul dgn bubur

sye ade baca haritu kt hbfm, anak kurang berat, doctor suruh buat meal double protein. cuba sis try.

Try MCT oil, doc KK yg suggest

Sis nk tnye ank mnum ssu pe

11mo ago

dupro langkah2

okay thank you sis