Jerawat

Muka saya berjerawat teruk selepas hamil. Memang macam tu ke ibu ibu semua? #firstpregnancy

17 Balas

Setiap org lain2...mcm sy hbis semua celah pelipat gelap...smpai aerola breast sy pun jdi gelap pekat n besar sgt2...kata husbnd dlu dia bljr medic sbb melanin tggi...org melanin tggi ni risko cancer kurang....lpas tu bdn blkg tumbuh bintik2 halus mcm jerawat..kt dada...😅 Nak nanges pun ada...tp husband jnis ok...dia kata lawa je...xkomplen apa2...so lega lah...sbb hri2 dia puji...hahaha sbb taw wife dia ni snsitf lain mcm sjak peknen ni....huhuhuhu sis jgnlah rsau...biasa klo cm jrawat tu simptom time pregnant je...nnti dah bsalin nnti ok ..tp kalau rse ada smtom lain n rse teruk...try tnye doc ble dtg checkup

4y ago

sme sis 🤣🤣 risau nnti x hilang camne... kalau kluar jerawat kat punggung, perut dada, asik picit jee.. jdi nampak itamm

Ikut hormon badan sndri kod .. Sy kulit muka tkde masalah pulak .. Bersih je . Jerawat pun tkde satu naik sepanjang pregnnt dh masuk 7bulan .. Cuma bila cuaca hangat sangt muka jadi merah2 .. Kene slalu basahkn muka . Huhu

Mula2 pregnant muka sy berminyak jgk sehingga 4 ke 5 kali cuci muka sehari. Pastu dh masuk 9 bulan muka sy naik jerawat bahagian bawah muka kat leher. Sekarang dah 39 week muka sy dh beransur pulih☺️☺️... #Firstbaby

4y ago

Insya Allah... Nanti semuanya back to normal sis.

Hormon tgah huru Hara tu .. t lme2 ok. ... Sy ank prtama ok. Kedua byak gk .. smpai menanah kt dagu .. Alhamdulillah .. skrang dh ok .. sis cri produk yg sesuai dgn kulit. Sy pkai brilliant skin care .

Haah.. Mcm sy dia xnaik dkt muka. Naik atas blakang.. Penuh smpai berparut hitam. Kdg2 rasa berpasir je... Sedih tgk dkt cermin. InshaAllah bersalin nti hilang la kot...

4y ago

InsyaAllah bila hormon dah stabil aminn

Sama. Banyak jerawat keluar. Berketul² datang bawak askar. Haih, period nak datang pun tak banyak macam ni. Sabar jelah.

Xsemua simptom sama.. Tgok hormon masing2.. Hu3.. Biasa mengandung mmg hormon mcm2 😂

alhamdulillah sy xkene mcm tu.. kulit bersih je sepnjg pregnant, jerawat xde lgsg..

4y ago

Alhamdulillah sis

Ya normal tu. Lepas bersalin nnt semua tu akan stabil balik. Insya allah

4y ago

InsyaAllah aminn

ye hormon mengadung mmg laa mcm nie..xsemua org sama gak ye..sabar yee..

4y ago

Segan nak jumpa org. InsyaAllah