Berat saya ok ke

Mse first check 4 bln lps 40kg . Skrng dh 47kg. Ok ke tuwhhh... Doc kata mendadak naikk. Tp bkn ke kalau dah ade baby dlm perut+sye mmng underweight,normal utk berat naik mcm tu?

3 Balas

Dalam buku pink ada panduan berapa kg kenaikan kita sebab bulan. Setiap ibu mengandung kenaikan yang optimum tak sama. Kalau ikutkan dalam masa 4 bulan awak naik 7kg in total which is not good. Macam saya kadar maksimum kenaikan 1kg untuk sebulan. Nanti awak check balik buku awak.