Berat saya ok ke

Mse first check 4 bln lps 40kg . Skrng dh 47kg. Ok ke tuwhhh... Doc kata mendadak naikk. Tp bkn ke kalau dah ade baby dlm perut+sye mmng underweight,normal utk berat naik mcm tu?

3 Balas

Dalam buku pink ada panduan berapa kg kenaikan kita sebab bulan. Setiap ibu mengandung kenaikan yang optimum tak sama. Kalau ikutkan dalam masa 4 bulan awak naik 7kg in total which is not good. Macam saya kadar maksimum kenaikan 1kg untuk sebulan. Nanti awak check balik buku awak.

byk sgt naik tu. mmg doc akn pntau ..apa petua sis. shre ckit . huhu. sy sush btul bert nk naik.

7mo ago

kn. hehe. tp susu kmbing bau kuat .kalau sy xblh msk. amin. mudhn2. srnk kn kalau berat naik ni. sy masa preg jela mrasa brt naik smpai 50kg tu pn dkt2 nk besalin da. kalau x mmg 40++ jela. huhu

refer balik buku pink. situ ada guideline