Resignation during maternity leave

Hi mothers, Saya mengandung anak pertama. Boleh ke saya hantar surat notis berhenti kerja semasa maternity leave saya? Saya akan diberi gaji penuh ke?

4 Balas

maksudnya nak benefit maternity leave (paid leave) tp lepas habis cuti taknak sambung kerja dah kan? kena confirm dgn HR tu. risau lepas send resign letter tak dpt dah gaji. kalau ada contract kena refer term&cond contract tu blk

Kalau ikut akta kerja boleh tender resignation letter masa maternity leave. Tapi kena check awak punya offer letter & company policy pula macam mana. Kalau dia ada mention kata tak boleh, kena refer hr la macam mana

tye dkt hr u. lain company lain procedure. nak sng, hntar resignation sblm bersalin je. kira 8m hantar notice 1m. msuk 9m dh boleh duduk rumah rehat2 dlu sblm bersalin.

Saya resign waktu maternity leave juga. Dapat full salary.