Maternity leave

Bila masa sesuai utk start apply maternity leave? One week before bersalin or 1st day admit hospital?

2 Balas

saya punya maternity leave boleh apply start dr tarikh bersalin. before brsalin xleh apply guna maternity leave. kena guna annual leave kalau nk cuti awal before bersalin. bergantung jgk pd HR masing². better tnya HR awk bila boleh apply maternity leave tu

usually 2 weeks before EDD. but if u rasa masih ok dan larat utk bkerja, inform HR utk extend. I did mine smpai EDD sbb xde turun apa2 tanda. after a week terus serah diri dan bsalin.

9mo ago

tk smestinya. boleh rujuk HR dan akta .