Susu terbaik untuk ibu amal kan. ( 17week 4day )

Morningg mom semua, sy nak tanya. Susu apa yg ibu² semua minum time pregnant, myb ada yg boleh kurang kan risiko kuning baby kalau lahir nnti. Actually sy nak susu yg tinggi calsium.. sbb gusi² sy semua bengkak n mudah berdarah.. minta suggestion ibu² kat sini, susu yg paling bagus utk kita amalkan.

3 Balas

saya minum HL atau dutch lady jee . nurse tmpt saya ckp minum fresh milk dah cukup tk perlu susu mengandung . gusi berdarah tu mmg simptom org mengandung sis , saya pun kena nanti dia hilang sendiri

Boleh cuba makan ubat kalsium, doctor saya suruh makan ubat obical start second trimester

12mo ago

ok. nnti try tanya nurse. sbb minggu depan baru klinik..

Adik ipar saya suggest saya amalkan susu kambing, Alhmdulillah xde kuning langsung.

12mo ago

Susu kambing brand apa sis?