Bezakan contraction..

Morning mommies... Saya nk tnya. Saya skrg 35 weeks, perut kekdg mengeras and rasa mcm senggugut. 2/10 tahap kesakitan dia. Sbb saya prnh kena senggugut teruk lg. Saya akan rasa mcm nie dlm tempoh yg lama like 10-15 minit.. Lepas tu, okay utk 2-3minit.. Jadi balik.. Adalah dalam total sejam lebih kena mcm tuu.. Nie, dikira sebagai contraction palsu kan? Mcm mna nk bezakan dgn contraction sebenar ya??

2 Balas

awak akan tau bila contraction sebenar. sebab biasa dia akan semakin sakit dan sela masa semakin rapat. contoh mula² 15 minit sekali ulang², pastu semakin rapat 10 minit sekali, 5 minit sekali dan semakin sakit.