Bezakan contraction..

Morning mommies... Saya nk tnya. Saya skrg 35 weeks, perut kekdg mengeras and rasa mcm senggugut. 2/10 tahap kesakitan dia. Sbb saya prnh kena senggugut teruk lg. Saya akan rasa mcm nie dlm tempoh yg lama like 10-15 minit.. Lepas tu, okay utk 2-3minit.. Jadi balik.. Adalah dalam total sejam lebih kena mcm tuu.. Nie, dikira sebagai contraction palsu kan? Mcm mna nk bezakan dgn contraction sebenar ya??

2 Balas

jika hanya utk sejam lebih Dan tidak berlarutan yang diikuti makin sakit,setiap 5minit akan sekali rasa sakit, Bru tanda badan prepare untuk bukaan Dan ada org time ni dah ada bukaan 1cm,2cm...biasa mcm kes awak baby practice² jer tu...kira false contraction

awak akan tau bila contraction sebenar. sebab biasa dia akan semakin sakit dan sela masa semakin rapat. contoh mula² 15 minit sekali ulang², pastu semakin rapat 10 minit sekali, 5 minit sekali dan semakin sakit.