First checkup

Morning mommies. Cuba share pengalaman korang utk first check up @ bukak buku pink. Mommies pegi sorang ke heret skali punca kejadian (suami) 🤣. Masa check up & scan suami boleh join skali tak? Sy dah 8w tapi belum book appointment lagi.

2 Balas

Baru tadi saya bukak buku pink dekat kk. Tak bawak husband pun. Tapi semua details husband kena ingat. Anak first dulu pun bukak buku takyah bawak husband kalau kk tempat saya. Hiv test ibu je yang buat. Nanti call untuk appointment better tanya nurse kk awak terus procedure cane

1y ago

i see. oo yelah kan mybe ikut kk jgk kan. sbb ada yg husb kena ada, ada yg xdtg pon xpe. nampaknya better try call kk dulu lah perlu ke tak. harap call berjawab le. tq mommy sharing.

kalau dekat tempat Sy, 1st jumpa Dr di KK kena bawak suami sebab nak buat HIV test. masa scan tak bawak suami sebab biliknya kecik & padat. kita masuk sorang je. Sy buka buku haritu week 10 nak masuk 11. nurse cakap lambat tapi kita bagitau la kenapa lambat, kena COVID

1y ago

oo kena buat hiv test lagi skali ey. okay paham2. tq share.