line pudar

morning klo korang perasan dkt pregnancy test tu ada double line tapi satu lagi line pudar sangat kalau tengok real baru nampak dan saya dah lewat period 8 hari. adakah saya mengandung ?

line pudar
80 Balas

Macam sy pon awl2 dulu pon pudar gak sis...tp sbb masa sy syak sy pregnant tu hampir setiap hari perut sy cramp...mcm nk period...tp period2 ye x keluar2 pon...even sy period pon xde r before period mcm tu ..slalu trk time period sakitye...so sy syak smthing...maklumlah..da setahun xde mood nk test2 sbb dulu tiap kali test xde bnda pon..so sy amik pregnant test sy y lama n byk tu berpuluh2...emm stil nmpk pudar...then sy tggu smggu..test still pudar lg...dalam ati sy adoi...nk letak minyak ni krg tkt ada pulak tp perut tiap2 pg mmg sakit..tepat kul 5 mesti sy terjaga.. Last2 sy beli clear blue..digital satu n y clear blue bese satu..Masa pakai clear blue bese tu sy dah pelik sbb jelas giler tambah dia..Allah betul ke ni...tp ati rasa lain..mhne x kot...x mgkin r...esok pg air kecing pertama sy try sbb mahal kan so guna time waktu sptutye...skli dia tulis 2-3 mggu...Allah masa tu Allah je tau...

5y ago

Dua mggu je...lepas tu bila dah tau pregnant boleh adapt dah...

Stiap org kadar hormon HCG lain2. Mcm sye, sye buat upt test awal sehari dari tarikh expected period, da nmpak dua line yg sngat pekat. Kwn sye sorg pun ade mcm tu. Nak lagi tepat, sis cek guna urine first pagi2 bngun tidur tu. Lgi terang klau awal pagi. Mase sye, test dlm pkul 5stgah mcm tu. Good luck sis 🤗

okay same lah dlu sy cmni jugak ehehe positif prgnent line tu mcm kite sorng je yg nmpk 🤣ad line blur then bt lagi hari2 mkin lama makin terang..sbb mmg dh beli upt strip bnyak2 so test hri2..tp klau cmtu bese positif cm sy dua2 bby line blur cmtu then bru clear

Sy test dlu pn lwt period 8hari n line blurr jgk..test lg seminggu org ckp..tp sy test hari2 dlm seminggu gtu..n alhamdulillah line makin hari makin terang..then buka buku pink time 10weeks pregnancy..

Check pada waktu pagi2 buta macam 5 hingga 7 pg.. Waktu kita bangun dari tidur.. Sbb wktu tu hormon kita kuat.. Saya check pd pukul 4pg..Alhamdulillah double line

ni sy punya y 1st cek sis xnmpk ape tp mta sy nmpk 2line😂,cek lg lepas lewat 5 hari bru double line terang alhmdulillah harap selamt hingga bersalin amiiinnn

kalau u boleh tunngu cuba test lagi dalam 2-3 hari.. kalau excited nak tahu pregnant ke tak, pergi clinic untuk check and confirm :)

Sama sis dengan saya sekarang dah lewat period 8 hari .. Nak retest balik nanti .. InshaAllah ada rezeki untuk kita semua menjadi ibu .. Amin amin

Dulu masa cek kat klinik, doktor bgtw saya result UPT ni akan tepat after 6 week dari kita period before.. Utk lebih tepat better cek klinik.

5y ago

tq sis

Samalah sis sy mula2 pn chek samar2 cmnie la tp chek sblm due period..dan bila terlps tarikh period sehari dua alhamdulillah makin terang merahnya..