Gbs+ kena bersalin awal ke ye?

Hi momyy nak tanya siapa ada pengalaman mengandung ada gbs+?doc akan suruh kita serah diri awal ke? First mom risau² pulak

3 Balas

Tak lah. Setakat ni tak dengar lagi pengalaman mommies yang lain kena serah diri sebab GBS+. Kes yang kena serah diri ni masalah PP, baby IUGR, GDM, etc Pengalaman saya, bersalin 37 weeks sebab dah turun tanda. Alhamdulillah baby tak kena tahan sebab saya dapat antibiotic sebelum labor. Selalunya baby yang kena tahan untuk pantauan sebab si ibu tak sempat dapat antibiotic before labor.

3mo ago

ouh baik²..terima kasih

sy 1st baby dulu gbs+, air ketuban pecah masa 38w, terus on antibiotik, bersalin emergency czer 2 hari selepas tu sbb induce x berkesan. bersalin khamis, anak tahan nicu 2 hari, lepas tu dpt naik wad sekali utk 3 hari.. antibiotics biasanya on utk 72 jam, kalau test darah clear, diorg bg balik dh..

3mo ago

hee lega rasanye... terima kasih

takk. sy gbs+, first time bersalin 39w5d.

3mo ago

baby kena tahan lama tak on antibiotik? baby dgn kita sekali ke lepas bersalin tu.