anak demam n selesma

Hi momy2 smua..ada x petua cara trunkn demam?selain mnum ubat..

11 Balas

Banyakkan urut n sentuh kulit bayi.. gosok perlahan2 tempat2 yg byk kelenjar like keliling telinga, bwh ketiak, bwh betis dll. In short bykkn gosok2 jela. Bayi ni kecik, surface area besar, so dia byk dpt benefit dari sentuhan n ubat2 yg disapu di kulit

5y ago

Tqvm sis info nya😊

Kena rajin tuam sis .. Celah2 ketiak, kaki & pelepat2.. Jangan pakaikan anak baju tebal2, jangan pakaikan stokin ..

kna rjin lap bdn ny pkai air suam gna tuala kcil..lap kpla blkng dn cla2 ktik ny

kna rjin lap bdn ny pkai air suam gna tuala kcil lap kpla blkng cela2 ktiak ny

kna rjin lap pkai tuala kcil air suam lap kpla blkng dn cela2 ktiak ny

kna rjin sis lap air suam pkai tuala kcil kpla blkng dn sela2 ktiak ny

Minum air uncang teh boh panas2.. Lagi baik campur sesudu madu

Sy jerlum dgn air lemon...n mmg sentiasa pntau suhu ank...

Orite tq yer...skrg ank sy da xpanas,cuma masi selesma

5y ago

Oww ya..nt nak try.tq