induse dgm

Momy semua nak tanya pegalaman yg induse sbb gdm..masuk ubat ke atau belon ye..lama x nak tunggu bukkan cm..kalau induse..

1 Balas

Pengalaman sy anak 1st induce dose 1st x rse pape .. lepas 5 jam tambah 2nd dose .. sakit sikit jew.. stuck 4cm 4jam jugak la.. doc decide next dose yg drip tu .. baru sakittt kaw2 .. total utk bersalin anak sulung 12jam .. tp anak no 3 induce 6pg .. 8pg dah sakit kuat amek ubat tahan sakit tido smpai kul 11pg .. sakit bertambah2 kuat amek ubat tahan sakit lg dpt tido smpai kul 3 .. bangun buat ctg rse nk membuang , tahu2 dah nmpk kepale baby dah .. total sakit anak no 3 masuk 1 ubat jee 8jam lebih dah selamat bersalin ..

4y ago

Ohh..sib baik tak ceazer sis..masa sis ckp nak.berak tu atas katil la ye sis..saya pun gdm..mkin lagi 3 mnggu masuk wad..harap semuanye dapat normal..