NORMAL KAH BAYI USIA 2BULAN 6HARI BERAT 4.4KG? ANAK FULL BF, ADA TAK CARA NAK NAIKKN BERAT BDN BAYI

Hi momsy semua , saya nak tanya normal kah berat bayi 4.4kg usia 2bulan 6hari ? anak full bf , ada tak sama ngn saya ? apa untuk naik kan berat badan bayi , saya nak anak gemuk2 tapi ni sedang2 ja dia #firstmom #ingintahu #pleasehelp #firstbaby

22 Balas

nurse/doctor ada cakap tak normal ke? "saya nak anak gemuk2" ? okey mak, mintak mak banyak cari ilmu lagi yaaa apa effect bakal baby dpt jika gemuk dan obes. comel dimata kita,makan dlm bg baby

1y ago

betull .. sy sokong .. mcm sy last checkup ank 6 bln 9.98kg .. nurse suh jumpa Dr sbb dah 3 kali BMI kira obes .. line kuning ... tp Dr pon x boleh buat apa sbb ank sy fully BF ... lg oun baru je start mkn ..cuma kne pantau la .. tunggu ank checkup 9 bln nanti .. kalau obes lagi mmg kne pantau la ...