NORMAL KAH BAYI USIA 2BULAN 6HARI BERAT 4.4KG? ANAK FULL BF, ADA TAK CARA NAK NAIKKN BERAT BDN BAYI

Hi momsy semua , saya nak tanya normal kah berat bayi 4.4kg usia 2bulan 6hari ? anak full bf , ada tak sama ngn saya ? apa untuk naik kan berat badan bayi , saya nak anak gemuk2 tapi ni sedang2 ja dia #firstmom #ingintahu #pleasehelp #firstbaby

22 Balas

Normal je sis berat anak tu , bby saya pun 2 bulan 4.8kg pun x larat nak dukung , kang gemuk2 asyik appoinment dengan pakar pula lagi penat sakit otak kena kawal diet anak pula , bby pun fully bf janji baby sihat sudah

Normal sis klau dia lhir 2kg lbih , asalkn BIM bby normal xde msalah , mcm ank buah sy bru lhir 4kg noo 2 bulan jdi 6kg tp msih dlm BIM dia jdi xde msalah

selagi masih di graf yg normal & bmi pn normal kira ok dh .. yg penting anak puan sihat & aktif . Kalau baby obes pn tak bagus jugak sis , kesian baby .

normal sis..anak saya bf jg..kuat susu tp badan memang jenis biasa2 je.Aktif dan sihat.Jangan risau anak bf mmg badan mcm tu.janji graf normal

normal.. anak sye pn 2 bln 4kg je.. dye lahir 2.7kg.. klu nk anak gmuk2 sabar sis.. bru 2 bln.. nant lme2 gmuk la dye 😅

blh refer pd rekod kesihatan ank tu. selagi xbwh kuning selagi doc xckp ap2 it means normal la tu.

okay je..ank sy lahir 1.6kg..2bln br naik 3kg.normal..asalkan naik berat badan..sihat..bmi cntik

asal kn graf BMI okey cantik normal pun dah bagus dah sis ... sape xnk ank gebu gebas ...

anak sya masa lahir 3kg.. Lepas 8hri Naik 3.6kg. then wktu umur sebulan 4.5kg normal ker

sama ank sy pon berat 2 bln 4kg++ ...br² ni Ngam usia 3 bln 5kg..full Bf