Breastfeeding

Hello momshies, i gave birth last Sept 3, have tried to do BF on the first few days, i thought may milk unfortunately LO seems gettjng frustrated kaya we are advised to do mixed feeding. We started giving formula milk on LO's 5th day hntil now. Whenever i tried to do BF, nagsa-suck si LO pero humihinto kaagad and umiiyak so i keep on resulting to formula milk. Is there still a chance that i could produce breastmilk? I really hope i could feed my LO with BM. Thanks.

2 Replies

Same here. Tyagain mo lang. Lahat ng mommies meron gatas. Every 2 hrs, pa-latch mo si baby para ma-stimulate then after maglatch bigay mo ung formula. Nag breast pump din ako para lumakas gatas (advice ng sister ko and it works for me). It would be best if you will do cup feeding. Inom ka maraming water, hot soup and supplements. Mine is natalac. Massage mo lang din ung boobies mo. You may ask your OB/pedia first regarding breast pump and lactation massage.

Ganyan din sis sa baby ko di rin wasto yung latch kasi naiinis agad kaya walang masipsip. Mag pump ka sis.