GDM

Hi moms yang berpengalaman, saya GDM makan metformin + size baby besar 2 minggu. nak tnya, slalu kalau on GDM 38 weeks memang da kena serah diri ke..

10 Balas

sy gdm on diet control, mggu depan jumpa pakar tgk kena bersalin normal or czer.. tp xtau la kalau on diet control kena serah diri 38w ke x.. tp kalau 37 pun sy rela aih.. xlarat dah ni😅 now 35w 3days

4y ago

35 weeks x lama lg tu sis. tahan sikit jeee lg 😆😆

Samalah akk gdm + metformin..nurse bgth kena bersalin awal 38w..tp skrg br 31w..doc x bg lg tarikh sbb perlu cek n scan lg 2 minggu sebelum 38w

4y ago

beza seminggu je kta kak, saya 30 weeks. tp doc x inform lg kena bersalin awal.

Sy GDM on insulin+ metformin..kna Suh serah diri 38w nnt skg bru 31w...36w scan last bru dia bg tarikh

Saya gdm on diet nurse kata tak boleh lebih due . Kalau insulin 38w da kena bersalin takut baby besar

Sy gdm on insulin dr dah bagi tarikh serah diri betul2 38 weeks.. Semoga dipermudahkan..

4y ago

aminnn moga d permudahkan sis..

gdm n kene amik ubat mmg kene eg awl 2 mgg sis.. doc xde bg tarikh serah dr ke sis?

4y ago

takde sis, saya bru 30 weeks. munkin next appointment dia bagi

sy 36week skang. gdm on metformin.. klau x ok jgk kena insulin. huhu risau plk

4y ago

Sama saya gdm on met dan diet.38week kna serah diri.skrg 36week

Kalau GDM on ubat mmg bersalin awal. Apalagi kalau baby mmg besar.

4y ago

thanks for the info sis.. jd risau pula. 😞

Depend atas dokter klu baby besar mmg kna induce

4y ago

ya allah takut nye kena induce, slalu dgr crta, induce ni sakit contraction lepas tu ending2 czer.. 😥😥

Ya 38weeks da kena bersalin

4y ago

thanks for the info 😄