Risau berat baby

Assalamualaikum mom....sy nk bertanya n brkongsi...skrng bby sy 2 bulan 9 hari sy bf+ fm brat bby mse checkup 2 bln dh 6.9kg mse lahir 3.12kg ....skrg growth chart dia dh nk msuk line merah....bby sy sllu nk mnyusu and dia kurang tdr ...sy risau ank sy terlebih berat bdan ...nurse sruh sy lebihkn bf kurangkn fm....mslah sy skrng bila sy bg bf dia mcm x ckup susu ...sllu ngis2...ap perlu sy bt#seriusnanya #firstmom

1 Balas

awak kena tahu baby nangis sebab apa. tak semestinya baby nangis sebab susu. boleh jadi baby nangis sebab nak tidur, penat, mengantuk. nangis je cara baby nak komunikasi. baby 2 bulan masih lagi fasa newborn tau. baby kena dapatkan tidur yang cukup. awak kena jaga waktu tidur siang, waktu tidur malam. baby kurang tidur boleh jadi punca baby selalu nangis jugak. kalau boleh teruskan je bf ikut demand baby. cuba stop fm sebab fm ni kadang tinggi gula.