Muntah Selepas Menyusu

Hi moms, sa mo tnya knpa ah baby sa umur 1 bln sampai skran umur 5 bln asal lepas menyusu dia muntah walaupun sdh burp? Huhu

2 Balas

Ada sa refer doctor tp doctor blg overfeed. Tp sa rsa x overfeed sbb kan bila sa bg sikit dia nangis means still mo susu still lapar.. Lgpun sa bg sikit pun still muntah.. Tp sa rsa dia alah susu lembu tp bg dia soya bb sa x mo pula lgpun kalau bole sa x mo bb sa minum susu lembu bah huhu.. Risau juga ni.. Lebih 5 x sdh tukar susu.. Same juga ni

Kalau selalu sangat muntah walaupun dah 5 bulan tu kena refer doctor. Kalau jarang jarang sekali, maybe ada masa yang dia ter over feed