Bagaimana tahu kepala bayi sudah berada dibawah?

Moms, perut saya dah semakin turun tetapi tendang kadangkala muncul di tepi dan ada kalanya di atas perut.. bagaimana ya moms nak tahu kepala bayi sudah turun?

5 Balas

masa JM amek ukuran rahim, boleh tanya... dorg boleh rasa kepala baby kat mana... saya setiap kali amek ukuran, JM akan bgtau kepala baby dah kat bawah... bila scan mmg baby dah pusing

2y ago

tq sis

sy g cek perut d kk nurse ad je bgtahu kepala baby kt mana2 .. takpun sis g je scan kt swasta .. ad stngah org pergi kt mak bidan kg je , dia pn boleh jamah perut ..

2y ago

tq sis

samalah saya pon dah 36week.. check up kk jumpa dokter tp xda scan pon xtau kddukan sbnar baby..saya sendri xtanya sebab doc xda scan pon.

2y ago

ya sama jugak

slalu nye ble scan Dr akan bgtw kepala bby kt bwh atau pn bby songsang..

2y ago

tq sis

Sbb pungkoq dekat tepi kaki pon ditepi so dia mmg rasa kt tepi je ngn atas

2y ago

ohhh, ok tq sis