Pernah moms lalui mcm apa sy lalui skrg ni

Hi moms, nak tnya ada ssiapa pglmn, mcm drh period kluar dr panty, kdg ada darah sj, kdg ada mukus skit, kdg kuar ada ketulan drh beku bila kencing. Sy dr smlm alami, bila check g doc, doc bgthu kpla bby dh dkddkn bwh, ada contruction, bukaan msh sikit. Rasa sakit dbhgn perut, tp skjp sj. Bby ada pgerakan. Yg bt sy konfius, blm dtg rasa sakit, tp stiap kali tkr panty, da drh. #37weeks1day

6 Balas

Sya lbih kurg la mcm sis, ad klua lendir + drah but xbyk...pegi spital dktor kate bru 1cm, dktor bgi balik dlu lgipon contraction pon xdk lgi...dh smpai rumh, cramp pinggang mule dtg sakt ya amat...cm nk trcabut pinggang, dh siap2 nk pegi spital balik, tibe2 sakt ilang...Allah hampa sungguh, sbb ingt bby dh nk klua dh tdi...😓 So hrini still kt umah lgi, mnunggu tnda yg ketara dtg untk serahkn diri ke spital...doakn sya smoga cpt brsalin ye, TQ #37week3day

4y ago

🤭🤭 Oh yeke? Syukurlah awk pon dh slmat brsalin...sya pon tgh brpantang skrg, bru 15 hari 😅 smoga awk and bby sihat slalu...😊

tanda nk bersalin, mybe xde rasa sakit... klau rasa nk yayak... better g hospital check bukaan... risau jgk , smoga dipermudahkn

Ada. Saya! Ada tanda darah & perut keras. Sepatutnya due 30th August 2020. Tapi diawalkan iaitu hari ini. Sebab ada bukaan 3cm.

4y ago

tahniah....

Semoga dipermudahkan. Belum pernah alami. Sy 38w. Doakan sy jgk ye

4y ago

Tahniah sis. Slmt bpantang.

Harap dipermudahkan segala urusan ya. Be Strong!

mungkin tu tanda nk bersalin.

4y ago

Mungkin jgk, berbeza dr pglmn sy sbb ni, sbb ni ada tnda mukus dgn drh, esok hari sakit mcm senggut ada, hari y sma jgk mlahirkn ank sulung. Yg skrg ni, bt sy btl2 konfius. Tanda ada, tp skit jap ada, tp xkerap.