Baby 2 bulan

Hi moms. mcm mna cara supaya baby cepat menggemuk ye ?. Baby sy 2 bulan berat normal tpi mcm mna ya baby" yg lain bru 2 bulan da smpi 6 kilo ?. Sy pn nak juga tngok baby sy gemuk.

3 Balas

selagi masih cantik dlm graf, tak perlu nak gemuk2. gemuk2 montel tgk mmg comel tp nanti kalau ke line merah, obes dah kena kawal susu dia. lg kesian. tips nya kalau full bf, setiap sesi kena lebih 20 minit menyusu baru baby dpt hindmilk, susu akhir yg penuh dgn lemak baik utk tambah berat baby. kalau baby minum fm, bg ikut saranan. kalau tak naik juga berat, mungkin kena tukar susu.

xpe sis... yg pnting anak kita sihat.. itu je . jgn compare anak kita dgn anak org lain..diorg xsama..mgkin gene anak org lain jenis gene badan ragam dan besar,ada yg gene jenis badam kecil molek..mcm mcm ada sis.. ckup anak sihat, dan bmi okay . alhamdulillah,syukur. setiap anak perkembangan lain lain sis.. pantau perkembangan anak kita sendri sudah sis❤️

Baby saya 2 bulan 5.1kg.. takde cara apa pun. Baby nak susu, kita bagi je 😂