Berat dan Tinggi Baby 2 Bulan

Hi Moms.. Sy nak tanya berapa berat normal untuk baby umur 2 bulan?? Baby sy sekarang 2 bulan 18 hari.. Tinggi baby 60cm dan berat 4.68kg.. Org yg tengok baby sy semua kata tak nampak mcm 2 bulan sbb besar.. Misi kata normal je baby sy cuma BMI tak balance sbb baby jenis tinggi so kena tambah berat lg sikit bg BMI elok.. Baby sy suka bersembang and suka tgk tv juga even baru 2 bulan.. Dia akan gelak sorg2 bila buka didi atau upin ipin.. normal tak 2 bulan mcm ni?? 😅😅 #First_Baby #firstmom #just_asking #needhelp

2 Balas

Tak perlu fikir pasal orang lain. Refer graph dekat buku anak tu, kalau masih dalam paras normal okay je. Screentime untuk umur anak awak tak sesuai lagi, anak gelak terhibur sebab ada motion/pergerakan colour yang attract dia.

sebaya ank sy...2bln 11 hri 6kg 60cm.. selagi graf ok xpe sis,kalau nk tmbh berat,bykkn menyusu 2@3jam sekali

11mo ago

mse dlm pntang ank sy jaundis&sy cmpur fm&bf...sy bg bby sy mnum susu snow najis pn ok