Bantu sharing

Cara bngun kn baby newborn mcm mna yaa? Tkut nti tidur yg melampau dan kurang mnyusu, baby bru 2 mnggu? #firstmom

3 Balas

Try buka bedung, baju, mitten semua. Dah bangun nanti Nak susukan selimutkan dgn bedung je. Dah lelap baru pakaikan baju balik. So far ni cara yang berkesan saya buat sbb baby saya pun baru 12 hari dan susah nak kejut juga. ?

Cuit hidung dia, usik2 tapak kaki dia. Nurse ajar macam tu. Boleh buat semasa menyusu juga.

awak kejut baby, tepuk badan, cuit pipi, cuit telinga, tak pun sua je breast ke mulut baby.